Scania visar upp sin mest kraftfulla marinmotor

Den nya 13-liters marinmotorn för framdrivning har ett effektintervall på 257-772 kW (350-1050 HK) och ett hjälpeffektintervall på 301-553 kW beroende på arbetsbelastning, utsläppsstandarder och varvtal. Foto: Scania

Scania visar upp den nya 13-liters DI13-marinmotorn på den internationella marinmässan SMM. Motorn beskrivs som Scanias mest kraftfulla och avancerade hittills. 

– Detta är vår mest avancerade marinmotor hittills, som bidrar till bättre driftsekonomi och hållbarhet till sjöss. Vi vill möta våra kunders behov och påverka bränsleeffektivitet och produktprestanda positivt för krävande förhållanden i all typ av verksamhet, säger Fredrik Järlid, Head of Sales Power Solutions, i ett pressmeddelande.

Scania utlovar förbättrad bränsleeffektivitet, vilket innebär en minskning av koldioxidutsläpp, med motorn. Det är det mest bränsleeffektiva alternativet bland företagets marina motorer, enligt Scania, med upp till åtta procent förbättrad bränsleförbrukning jämfört med den nuvarande generationen vid samma effekt. Det innebär en potentiell besparing på upp till 6,7 liter diesel per motortimme vid full last.