Viaplay åter på grön kvist

Krisande Viaplay fyller på kassan. Arkivbild

Viaplay Group rapporterar en god respons för sin senaste investeringsrunda. Företagets nyemission, som avslutades den andra februari övertecknades till 159 procent för de 870 miljoner B-aktierna som erbjöds marknaden. Med en teckningsgrad på nästan 94 procent via befintliga teckningsrätter och ytterligare 65 procent ansökningar utan teckningsrätter har Viaplay Group fått en betydande ökning av sitt kapital.

Nyemmissionen är en del av ett omfattande rekapitaliseringsprogram som Viaplay Group lanserade i december 2023. Programmet syftar till att stärka företagets ekonomiska ställning genom en kombination av nyemissioner värda totalt fyra miljarder kronor, skuldnedskrivningar och strategiska åtgärder genomförda för att förbättra både likviditet och lönsamhet.

Ett styrelsemöte möte den i januari 2024 gav grönt ljus för både den riktade emissionen på 3,1 miljarder kronor och nyemissionen på 0,9 miljarder kronor, tillsammans med en omvandling av en skuld på 500 miljoner kronor till eget kapital.