Snart dags för Hannover Messe

Hannover Messe är världens ledande branschmässa för industriteknik. Bild Hannover Messe

Den 22 till 26 april är det dags för världens ledande branschmässa för industriteknik - Hannover Messe. Huvudtemat för årets mässa är "Energizing a Sustainable Industry". Vägen fram, menar mässarrangören, är att under en och samma  plattform främja nära samarbete mellan politik, industri och forskning för att utveckla lösningar för att forma industrins konkurrenskraft.

På plats finns mer än 300 startups som visar upp innovationer och framtidens lösningar. I startup-området möts nya idéer av stöd och finansiering och personliga diskussioner öppnar upp för samarbeten i strävan mot en hållbar industri. 

Samt små och medelstora företag som Ansys, Beckhoff, Contact Software, GP Joule, ebm-papst, Festo, Formlabs, GFOS, Harting, Hexagon, ifm, igus, Pepperl+Fuchs, Phoenix Contact och PSI. Ledande forskningsinstitut som Fraunhofer och KIT, Karlsruhe Institute for Technology, visar upp morgondagens industriella lösningar.

– Jag ser återigen fram emot att få möta svenska utställare och besökare på plats i Hannover och ser fram emot vad de svenska företagen visar upp för innovativa lösningar på årets mässa, säger  Linda Steen, Sverigeansvarig för Hannover Messe .