Mejerichef i Italien väljer erfarenhet framför ungdom – seniorer med energi föredras för innovation

Teamet av seniorer består av personer som delar en lång historia med Brazzale, här till vänster i bilden. Foto: Brassale Spa Press

Roberto Brazzale, som leder ett historiskt mejeri i Venetien, Italien, har brutit normen med sin rekryteringsstrategi. Istället för att förlita sig på den yngre generationens arbetskraft, har han valt att enbart anställa personer över 60 år för att driva en del av sitt företag framåt.

Detta beslut kom som en direkt följd av yngre kandidaters brist på initiativ och engagemang under deras provperioder, vilket ledde till att åtta seniorer, både män och kvinnor, välkomnades till teamet.

Passion och livskraft

Brazzale har öppet uttryckt sin besvikelse över yngre arbetssökandes arbetsmoral och pekar istället på de anställdas äldre åldersgrupps passion och livskraft som centrala för hans rekryteringsfilosofi.

- De är unga i mina ögon. Ålder är irrelevant jämfört med den entusiasm och energi som finns kvar även efter 60, säger han.

Teamet av seniorer består av personer som delar en lång historia med Brazzale, inklusive gamla vänner från både skolan och livet runt stadens torg i Zanè, en mindre stad med cirka 6000 invånare.

Stark företagskultur

Dessa personer, med bakgrunder som sträcker sig från guldhandel till restaurangdrift, har nu återförenats under Brazzales ledning för att marknadsföra unika smörprodukter, där deras gemensamma erfarenheter och kompetenser bidrar till en stark företagskultur präglad av sammanhållning och samarbete.

Brazzales innovativa tillvägagångssätt för att föredra seniora medarbetare understryker en ofta förbisedd fördel i arbetslivet: värdet av äldre arbetstagares erfarenhet och dedikation. Genom detta val har han inte bara andats nytt liv i företagets utbud utan också skapat en arbetsmiljö som värdesätter vänskap och samarbete, vilket bevisar att ålder verkligen är bara en siffra när det kommer till arbetsmoral och passion.

Arbetslivets värde

Brazzale, som själv är i början av 60-åren, har aldrig ångrat sitt beslut. Tvärtom framhåller han sina seniora medarbetares energi, passion och framför allt deras värdefulla erfarenhet.

- De har en helt annan livserfarenhet jämfört med de yngre. De förstår arbetslivets värde, något som unga kanske inte gör. Det är något man inser med tiden, reflekterar han.