WEG Scandinavia öppnar nytt kontor i Norge

Det nya kontoret i Bergen. Foto: WEG Scandinavia

 WEG, en motor-, driv- och växellådstillverkare, har meddelat ytterligare expansion i Skandinavien i och med öppnandet av ett nytt kontor i Bergen, Norge.  

Med det nya försäljningskontoret i centrala Bergen avser WEG att tillhandahålla support och skräddarsydda lösningar för industriell utrustning till norska kunder. Med fokus på att marknadsföra, sälja och tillhandahålla ett brett utbud av produkter, inklusive motorer, variabla frekvensomriktare (VFD:er), generatorer och växelmotorer, syftar WEG:s investering i det nya kontoret till att uppfylla de skiftande behoven inom den norska industrisektorn.

– Vi ser stor potential på den norska marknaden, särskilt inom segment som olje- och gasindustrin. I takt med att Norge i allt högre grad fokuserar på att klara sina nationella hållbarhetsmål kommer det att finnas ett behov för landet att övergå från sitt traditionella beroende av olje- och gasindustrin och minska koldioxidutsläppen från dessa verksamheter,  säger Anders Näzell, vd på WEG Scandinavia, i ett pressmeddelande.

WEG:s eget Carbon Neutral Program syftar till att minska utsläppen av växthusgaser med 52 procent till år 2030 och uppnå nettonollutsläpp till år 2050.

– Som en del av vårt engagemang för hållbarhet vill vi etablera ett starkt fäste i Norge för att stödja landet i dess övergång. Vårt produktsortiment, inklusive elmotorer, VFD:er och generatorer, erbjuder hållbara och energieffektiva sätt att minska beroendet av fossila bränslen.