Cell Impact får order på prototypverktyg för tillverkning av flödesplattor

Cell Impact har utvecklat och patenterat en metod för höghastighetsformning, Cell Impact Forming, som enligt dem gör det möjligt att tillverka flödesplattor mer skalbart och kostnadseffektivt, jämfört med konventionella formningsmetoder. Foto: Cellimpact

Cell Impact, en svensk leverantör av flödesplattor till tillverkare av bränsleceller och elektrolysörer, meddelar att de  har tecknat avtal en ”ledande europeisk industriell leverantör med global verksamhet inom ett stort antal olika marknadssegment”.

Affären rör ett så kallat prototypverktyg som ska användas av kunden för utvärdering av Cell Impact Forming, Cell Impacts patenterade teknologi för tillverkning av flödesplattor. Affären se Cellimpact som ett exempel på det intresse som finns för deras produkt och dess fördelar i tillverkning av flödesplattor.

Enlig Cellimpact innebär avtalet möjlighet för dem att etablera ytterligare ett samarbete med en industriell leverantör ”med ett stort och väletablerat nätverk inom fordonsbranschen och andra nyckelnäringar där vätgas, bränsleceller och elektrolysörer har stor betydelse”.

Cell Impact har utvecklat och patenterat en metod för höghastighetsformning, Cell Impact Forming, som enligt dem gör det möjligt att tillverka flödesplattor mer skalbart och kostnadseffektivt, jämfört med konventionella formningsmetoder.