ABB lanserar nästa generation av elektromagnetiska flödesmätare

Presentation av senaste generationens elektromagnetiska flödesmätare i Shanghai: ABB:s affärsområde Process Automation automatiserar, elektrifierar och digitaliserar industriella verksamheter som möter ett brett spektrum av väsentliga behov – från att tillhandahålla energi, vatten och material till att producera varor och transportera dem till marknaden. Med cirka 20 000 anställda, samt ledande teknologi och serviceexpertis, hjälper ABB Process Automation kunder inom processindustri, hybridindustri och sjöfart att förbättra prestandan och säkerheten i sina verksamheter. Foto: ABB

ABB har lanserat sin senaste generation av elektromagnetiska flödesmätare som levererar oöverträffad noggrannhet, anslutningsmöjligheter och flexibilitet för industriella och offentliga tillämpningar. Med denna lansering effektiviserar ABB sin produktportfölj genom att fokusera på två kraftfulla produkter – ProcessMaster och AquaMaster. Dessa nya flödesmätare kombinerar hög prestanda, modularitet och IoT-anslutning.

– ABB har presenterat en uppdaterad produktportfölj som fokuserar på två mångsidiga och avancerade elektromagnetiska flödesmätare – ProcessMaster och AquaMaster.

– De nya modellerna ProcessMaster och AquaMaster kombinerar hög prestanda med modularitet och IoT-anslutning, vilket stärker företagets erbjudande till industri- och användarsegment.

– Portföljen framtidssäkrar kundernas investeringar genom en modulär väg till IoT-miljön, samtidigt som den förbättrar lagerhanteringen och minskar ägandekostnaderna över tid.

– Kunderna kräver att vi tänjer på gränserna för vad mätinstrument kan erbjuda, säger Amina Hamidi, Managing Director för ABB:s affärsenhet Instrumentation. – Genom att integrera hög prestanda, modularitet och IoT-anslutning omdefinierar vi vad kunderna kan förvänta sig av flödesmätare, vilket säkerställer att de får högsta nivå av noggrannhet, flexibilitet och anslutningsmöjligheter för sina olika tillämpningar.

Mångsidighet för olika miljöer

Den nya ProcessMaster är avsedd för tillämpningar inom industri- och anläggningsmiljöer, medan en uppdaterad linje av AquaMaster-modeller är utformad för utomhusapplikationer, vilket erbjuder exceptionell mätprecision vid vattentransport, distribution och fakturering.

Modulariteten är en nyckelfunktion i den nya portföljen och bygger på ABB:s åtagande att tillhandahålla hållbara och framtidssäkra lösningar som minskar avfall till deponi. Alla modeller i den nya flödesmätarfamiljen är byggda på en gemensam teknologiplattform. Detta möjliggör för kunder att använda olika sensorer och sändare utan behov av förkonfigurerade parningar, anpassa kommunikationsalternativ efter behov och enkelt uppgradera samtidigt som de bibehåller kompatibilitet med tidigare generationers elektromagnetiska flödesmätare. Sammanfattningsvis gör modulariteten det möjligt för kunder att anpassa sig till föränderliga teknologilandskap och operativa krav utan omfattande omställningar. Detta sänker de totala ägandekostnaderna och förlänger produkternas livslängd.

IoT-anslutning för framtidens behov

IoT-anslutning är integrerad i alla nya flödesmätarmodeller. Användare kan välja höghastighetskommunikationsalternativ för både anläggningsbaserade och fältbaserade mätningar, vilket ger bättre överblick och kontroll över anslutna flödesmätartillgångar med förbättrade möjligheter till dataanalys och processkontroll.

De nya linjerna ProcessMaster och AquaMaster drar också nytta av smarta tillverkningsmetoder som gör det möjligt för ABB att förkorta ledtiderna.

Satsning på hållbarhet och effektivitet

ABB är en teknologiledare inom elektrifiering och automation, som möjliggör en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Företagets lösningar kopplar samman ingenjörskompetens och mjukvara för att optimera hur saker tillverkas, flyttas, drivs och används. Med över 140 års erfarenhet och cirka 105 000 anställda är ABB engagerat i att driva innovationer som accelererar den industriella omvandlingen.

Källa: ABB