Rikard Lundqvist blir ny vd för Optronic

Rikard Lundqvist. Foto: Optronic

Rikard Lundqvist utses till ny VD på Optronic AB och tillträder sin tjänst den 15 september 2024. Företaget erbjuder tjänster inom utveckling och tillverkning av produkter som nyttjar optisk mätteknik.

Rikards har innehaft flera ledande befattningar inom teknikorienterade och globala företag. Närmast kommer han från Kloudberry, ett privatägt managementkonsultföretag baserat i Ashburn, Virginia, USA, där han var vd.

– Jär glad över att få vara en del av Optronic och ser fram emot att samarbeta med vårt engagerade team och våra värdefulla kunder. Jag är fast besluten att upprätthålla Dacke Industris kärnvärden och ser fram emot att leda våra insatser för att inte bara möta utan överträffa förväntningarna hos våra kunder, partners och intressenter, säger Rikard Lundqvist, VD för Optronic, i ett pressmeddelande.

– Med bred erfarenhet av att leda globala organisationer tillför Rikard mycket kvalificerade kunskaper och expertis som kommer att gynna Optronics tillväxt och strategiska initiativ. Hans skicklighet i att navigera komplexa marknader och främja innovation kommer att spela en nyckelroll i att leda vår verksamhet mot nya affärsmöjligheter, säger Lars Åleby, VP Electronics, Dacke Industri, som är Optronics moderbolag.

Optronic har sitt huvudkontor i Skellefteå, Sverige, och har en årlig omsättning på 200 MSEK samt cirka 65 anställda. Hem | Optronic