Svensk Exportkredit emitterar 1,25 miljarder dollar i ny obligation

Foto: Simon Matthis

Svensk Exportkredit (SEK) som finansierar svenska exportföretag, deras underleverantörer och utländska kunder, har emitterat 1,25 miljarder dollar i en ny 3-årig global benchmarkobligation. Transaktionen följer tätt inpå en framgångsrik grön 7-årig eurotransaktion, som genomfördes i slutet av augusti.

Orderboken stängde strax över 2,1 miljarder dollar och fler än 70 olika investerare från hela världen deltog i emissionen.

– Vi är mycket nöjda över en ännu framgångsrik emission på kort tid, denna gång i dollar med kortare löptid. Vi är tacksamma för det kontinuerliga förtroendet som investerarna ger oss och vi vill även tacka bankerna som deltog i transaktionen för deras rådgivning och stöd, säger Louise Bergström, Funding & Investor Relations Director på SEK, i ett pressmeddelande.

Transaktionen som är SEK:s andra benchmarkobligation i dollar under 2024 leddes av BMO, BNP Paribas, JP Morgan och Nomura.

Svensk Exportkredit (SEK) är ett kommersiellt drivet statligt bolag som finansierar exportföretag, deras underleverantörer, dotterbolag och internationella köpare av svenska varor och tjänster.