Volvo bygger ut fabrik i Arvika

Fr. v. Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia, Mikael Liljestrand, Melker Jernberg, Maria Andrén och Georg Andrén, landshövding i Värmland. Foto: Volvo CE

Volvo CE har nyligen invigt en utbyggnad av fabriken i Arvika för att stötta produktionen av elektriska hjullastare.

Fabriken är specialiserad på tillverkning av medelstora och stora hjullastare. Med en storlek på cirka 1 500 kvadratmeter, som byggts på mindre än ett år efter en investering på 65 miljoner kronor 2023, kan Volvo CE frigöra ytor inne i den befintliga fabriken för produktion av eldrivna hjullastare.

De nya faciliteterna kommer att fungera som en efterflödesanläggning där hjullastare anländer för det sista steget i produktionsprocessen och där besökare kan provköra de senaste maskinerna direkt från bandet i fabriken.

Melker Jernberg, vd för Volvo CE, säger i ett pressmeddelande:

– Denna nya anläggning är en inspiration för en framtid som bygger på hållbara lösningar. Vi är stolta över att ligga i framkant av förändringen i branschen med storskaliga investeringar, inte bara här i Arvika utan på anläggningar runt om i världen som stöttar omställningen mot elektrifiering. Tillsammans går vi närmare helt fossilfria maskiner.