Nomo Group förvärvar en majoritetsandel av den finska tätningsexperten Top-Osa

Henrik Walter (VD för Nomo Group), Kalle Tuominen (VD för Top-Osa), Timi Talliniemi och Mika Kytömäki - båda delägare i Top-Osa. Foto: Nomo

Nomo Group, en del av den globala industrikoncernen Axel Johnson International, tillkännager det  strategiska förvärvet av den finska tätningsspecialisten Top-Osa. Nomo ser att förvärvet ligger i linje med deras strategi att växa inom tätningsteknik. ”Top-Osa har en unik position på marknaden och är känt för  sina mycket kompetenta personer med djup produkt-kunskap och stark produktionskapacitet”, skriver Nomo i ett pressmeddelande.

Top-Osa, beläget i Tammerfors, är tätningsexpert på den finska marknaden. Företaget grundades 1982.

Top-Osa specialiserar sig på att tillhandahålla både standardiserade och skräddarsydda  tätningar, använda råmaterial av högsta klass och ett omfattande kvalitetssäkringssystem.

– Tillsammans med Top-Osa skapar vi synergier för Nomo Group eftersom vi delar samma värderingar och vision för framtida tillväxt och utveckling. Förvärvet ger ett ytterligare värde för våra OEM- och MRO-kunder, genom att tillhandahålla ett utökat produktsortiment och förbättrad teknisk kunskap. Jag är mycket glad att kunna välkomna Top-Osa till vår koncern, säger Henrik Walter, vd för Nomo Group.

– Vi är glada över att gå samman med Nomo Group och bli en del av Axel Johnson International, det passar vår kultur perfekt och vårt sätt att göra saker. Vi har en långvarig och stark relation med Nomo Group  och vet hur väl de behandlar sina kunder och personal, vilket gjorde beslutet enkelt”, säger Kalle  Tuominen, vd för Top-Osa.

Nomo är en teknisk lösningsleverantör till branschen med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Kina. Företaget grundades 1948 och har sedan dess utvecklat ett erbjudande inom lager, transmissioner, tätningar och relaterade tjänster på den nordiska marknaden. Företaget har drygt 180 anställda och en årsomsättning på cirka 850 miljoner kronor.

Nomo är en del av Axel Johnson International, en privatägd svensk industrikoncern med över 150 företag i 30 länder.