Arctic Minerals expanderar sin kopparaffär

Enligt bolaget kommer förvärvet av REEM att positionera dem ”som en betydande kopparprospektör i Norden, med fyra högkvalitativa koppartillgångar i Sverige, Norge och Finland”. AI-genererad bild.

Det nordiska gruvjuniorföretaget Arctic Minerals AB meddelar att de har förvärvat samtliga aktier i det australiensiska bolaget Rare Earth Energy Metals Pty Ltd. Köpeskillingen erläggs i form av säljarreverser om cirka 45 miljoner kronor som kvittas mot nyemitterade aktier i Arctic Minerals.

Genom förvärvet av REEM kommer Arctic Minerals att få kontroll över två kopparprojekt i Sverige, Hennes Bay och Swan Lake.

Hennes Bay är en koppar-silver fyndighet med en historisk mineraltillgång om 25 miljoner ton, som bolaget bedömer kan ökas avsevärt genom ytterligare borrning. Swan Lake består av koppar-guld-silvermineraliseringar, belägen i samma geologiska område som Bolidens Aitik-gruva, en av Europas största koppargruvor.

Peter Walker, ordförande för Arctic Minerals, kommenterar:

– Förvärvet av REEM ger Arctic Minerals 100% ägande av kopparfyndigheten Hennes Bay, med dess historiska mineraltillgång på 25 miljoner ton och därutöver en god prospekteringspotential. Arctic Minerals får också kontroll över koppar-guld-silverprojektet Swan Lake med dess lovande prospekteringspotential.  

Enligt bolaget kommer förvärvet av REEM att positionera dem ”som en betydande kopparprospektör i Norden, med fyra högkvalitativa koppartillgångar i Sverige, Norge och Finland”.

– Dessa tillgångar kombinerar två identifierade fyndigheter, Hennes Bay och Bidjovagge, med en stark pipeline av avancerade prospekteringsprojekt vid Swan Lake, Tavast och Kuusi. Vi är av uppfattningen att den här tillgångsportföljen ger stora möjligheter att skapa aktieägarvärde, säger Peter Walker.