Holmens resultat klår förväntningarna   

Arkivbild.

Holmen rapporterar ett bättre rörelseresultatet för tredje kvartalet än vad analytikerna räknat med. Det framgår av delårsrapporten.

Holmen redovisar ett rörelseresultat på 1 078 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2024. Det är högre än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 930 miljoner kronor, enligt Infront.

- De räntesänkningar som nu genomförs på bred front har ännu inte stimulerat konsumtion eller nybyggnation. Trots ett utmanande marknadsläge och brist på skogsråvara har vi flyttat fram positionerna ytterligare inom kartong och papper vilket bidrog till ett starkt resultat för tredje kvartalet, kommenterar vd Henrik Sjölund delårsrapporten.  

– Marknaden för konsumentkartong har förbättrats efter föregående års lageravveckling men konsumtionen i Europa är fortfarande lägre än historiskt. För papper har konsumtionen hittills utvecklats i linje med föregående år men trenden är något vikande. Tack vare ökade leveranser, bättre produktivitet och säsongsmässigt lägre kostnader steg rörelseresultatet från Kartong och Papper till 653 miljoner kronor. Vårt fokus på nischer där den färska fibern kommer till sin rätt har fungerat väl, fortsätter han.