SKF lanserar sfäriskt rullager för livsmedelsindustrin

Bild: SKF

SKF har utvecklat sfäriska rullager särskilt anpassade för livsmedels- och dryckesindustrin. Lagren ska minska risken för livsmedelskontaminering, ökar maskinens tillförlitlighet och förlänger underhållsintervallen.

– Det nya sfäriska rullagersystemet med livsmedelsklassat fett och integrerad tätning från SKF bidrar till att öka både maskinprestanda och hygienstandarder. Det uppfyller livsmedelsindustrins standarder och har en hög bärförmåga, säger Benjamin Geiser, Application Specific Offer Manager på SKF.

Lagret är fyllt med NSF-fett i kategori H1 som är optimerat för användning inom livsmedelsindustrin. En högpresterande kontakttätning av nitrilbutadiengummi – både FDA- och EG-godkänd – skyddar mot inträngning av vatten, rengöringsmedel och föroreningar. Det minimerar risken för fettläckage från lagret, vilket minskar eftersmörjningen och ökar lagrens prestanda och livslängd. Tätningen har blå färg, vilket gör det lättare att upptäcka fragment om de skulle hamna i maten.