SMC Corporation utser ny Nordenchef

Bianca Brunell har utsetts till ny General Manager för SMC i Norden och Baltikum Foto: SMC Corporation

SMC Corporation meddelar att Bianca Brunell har utsetts till ny General Manager för SMC:s nordiska och baltiska länder, från och med den 1 juni 2024.

Bianca Brunell har 27 års erfarenhet inom teknikbranschen, efter att ha varit chef för Supply Chain på SMC Nordic & Baltic Countries.  

Bianca tar över efter Torbjörn Lundberg som går i pension i slutet av detta år efter en framstående karriär som sträcker sig över 30 år.  

– Vi är glada över att välkomna Bianca till denna ledande roll. Hennes omfattande erfarenhet och beprövade ledarskap kommer att vara ovärderliga när vi fortsätter att växa och förnya,  säger Masahiro Ota, styrelseledamot och CFO för SMC Corporation.

Japanska SMC utvecklar produkter och lösningar inom industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. Företaget omsätter ca 45 miljarder kronor och har 21 600 anställda globalt.

I Sverige finns SMC etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge och regionkontor i Göteborg, Lund, Borlänge och Växjö.