Mer tvekan igen på New York-börsen

Peter K Afriyie/AP/TT: Kursrörelserna på New York-börsen var mer tveksamma igen på tisdagen. Arkivbild.

Efter en mycket tveksam inledning på året har de senaste handelsdagarna varit rena köpfesten i New York, med rekord på flera index.

Nu satte breda S&P 500-index återigen rekord, för tredje handelsdagen i rad, efter att ha stigit 0,3 procent. Men uppgången var inte lika våldsam som de senaste dagarna.

Tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick upp 0,4 procent. Dow Jones industriindex föll däremot 0,3 procent.

Telekombolaget Verizon och dagligvaruföretaget Procter & Gamble gick bra efter väl mottagna kvartalsrapporter.

Byggbolaget DR Horton föll däremot 9,2 procent efter att inte ha nått den vinst per aktie som var förväntad. Även industrikonglomeratet Lockheed Martins rapport var en besvikelse och aktien tappade 4,2 procent.

Industrikonglomeraten 3M (minus 11 procent) och läkemedelsföretaget Johnson & Johnson (minus 1,6 procent) tyngde också börsen efter att ha släppt information om sina ekonomiska utsikter.

I delar av marknaden börjar tvekan också spridas om börsrallyt kan hålla i sig i ljuset av rådande tveksamheter om när centralbanken Federal Reserve kan sänka styrräntan.

Upphetsningen är på sätt och vis borta vid den här tidpunkten och alla nyktrar till lite efter partyt, säger Emily Roland, investeringsstrateg på analysfirman John Hancock.