ABB öppnar ny robotanläggning i USA

Foto: ABB

ABB meddelar att de nyligen öppnat det ombyggda huvudkontoret tillika tillverkningsanläggningen för robotik i Auburn Hills i Michigan.

Ombyggnationen ska stötta kunder och ABB:s tillväxt av robotsegmenten i USA, inklusive Packaging & Logistics, Food & Beverage, Construction, Lifesciences & Healthcare samt produktion av elbilar.

Den nya anläggningen ska fungera som nav i USA med fokus på utveckling och tillverkning av AI-driven teknik som hjälper företagen att bland annat hantera brist på arbetskraft.

– Robotik och AI är viktiga verktyg för företag när de ska hantera kritiska brister på arbetskraft, lokaliserade försörjningskedjor och behovet att bedriva en mer hållbar verksamhet. Framstegen inom AI-driven mjukvara och hårdvara gör våra robotar mer tillgängliga för fler företag, så att de kan öka sin motståndskraft och bli mer konkurrenskraftiga. USA är nu världens näst största robotmarknad och ABB:s produktionsanläggning ska stötta både befintliga kunder och nya tillväxtsektorer i USA och hela Nord- och Sydamerika, säger Sami Atiya, chef för ABB:s affärsområde Robotics and Discrete Automation, i ett pressmeddelande.