ABB lanserar ny innovativ temperatursensor för säkrare processer

Nyheten är att denna modell nu är SIL2-certifierad enligt IEC61508, vilket innebär att den uppfyller internationella säkerhetskrav för tillförlitlighet och riskminimering i säkerhetskritiska applikationer. Foto: ABB

ABB har introducerat en ny version av sin icke-invasiva temperatursensor NINVA™ TSP341-N, vilken nu är den första av sitt slag att certifieras enligt SIL2-standarden. Denna lansering markerar en betydande utveckling inom temperaturmätning för krävande sektorer som kemisk industri, olja och gas.

Den icke-invasiva sensorn är utformad för att erbjuda en säkrare och mer kostnadseffektiv lösning för temperaturmätning. Tack vare sin design som inte kräver borrning eller installation av termiska brunnar, minimerar NINVA™ TSP341-N risken för läckor och andra komplikationer som ofta förknippas med traditionella mätmetoder.

- Kunderna driver verkligen efterfrågan på icke-invasiva mätmetoder för processer, säger Dr. Guruprasad Sosale, chef för ABB Measurement & Analytics. Med denna innovativa teknologi kan vi erbjuda en säkrare och mer kostnadseffektiv lösning utan att kompromissa med mätnoggrannheten.

Innovativa funktioner och säkerhetscertifiering

NINVA™ TSP341-N använder en dubbel-sensorarkitektur och en specialutvecklad beräkningsalgoritm för att mäta temperaturen på rörets yta och därigenom indirekt processens temperatur. Detta unika tillvägagångssätt gör att sensorn kan leverera samma prestanda som en invasiv mätutrustning.

Enkel installation

Med den här uppgraderingen, som även innebär en enkel installation och låga driftskostnader, kan industriföretag spara upp till 75 procent i kapitalkostnader jämfört med traditionella metoder. Sensorn kräver inte heller regelbunden kalibrering och underhåll, vilket ytterligare sänker de totala ägandekostnaderna.

NINVA™ TSP341-N är en del av en större satsning från ABB för att möta dagens industribehov och framtida utmaningar. Med en kapacitet att hantera temperaturer upp till 550°C och anpassningar för mindre rördiametrar, möter denna sensor de mest krävande industriella applikationerna.

Med sin teknologi som redan använts av hundratals globala kunder fortsätter ABB att leda utvecklingen inom processmätning och sätta nya standarder för industriell säkerhet och effektivitet.

Källa: ABB