Smoltek har beviljats nytt patent  

Farzan Ghavanini, CTO på Smotek. Foto: Smoltek

Teknikutvecklaren Smoltek meddelar att bolaget har fått ett nytt patent – ​​det första i en ny patentfamilj kallad Multilayer Cap. Den nya innovationen avser en MIM-kondensatorenhet som kan fördubbla eller tredubbla kapacitansdensiteten hos företagets CNF-MIM-kondensatorer. Detta patent anses viktigt både för Smolteks verksamhet och tekniska framsteg.

Patetntet beskriver en uppfinning för en energilagringsenhet, till exempel en kondensator, byggd i en metall-isolator-metall (MIM)-konfiguration.

- Kapacitansdensitet är en av de viktigaste KPI:erna för vår CNF-MIM-kondensatorteknologi. I detta nya patent introducerar vi en teknik som fördubblar eller tredubblar kapacitansdensiteten genom en innovativ flerskiktsstruktur, säger Farzan Ghavanini, CTO på Smotek, i ett pressmeddelande.

Uppfinningen avser elektrostatiska och/eller elektrokemiska energilagringsenheter, inklusive kondensatorer och batterier i metall-isolator-metall (MIM)-konfigurationer. Den introducerar även en metod för att skapa en kolnanofiberbaserad, flerskikts MIM-struktur, där elektroder och dielektrikum är sekventiellt skiktade.

Detta innovativa tillvägagångssätt att stapla isolatorer och ledare i olika skikt är utvecklat för att öka kapacitansdensiteten.