AriVislanda och Milltech går samman

Marcus Nilsson, vd på AriVislanda. Foto: AriVislanda

Sågverksspecialisterna AriVislanda och Milltech går samman för att skapa ett ännu starkare erbjudande. Företagen samarbetar redan idag och ser stora möjligheter att kunna leverera helhetslösningar till sågverk världen över. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Tillsammans stärker vi vår position och kommer att kunna erbjuda en konkurrenskraftig helhet till våra kunder. Fusionen ger oss förutsättningar att växa och ta nästa steg, säger Marcus Nilsson, vd på AriVislanda.

AriVislanda tillverkar sågverksmaskiner medan Milltech gör automationslösningar och styrsystem för sågverk. Det nya företagsnamnet blir AriVislanda, men Milltech kommer att finnas kvar som varumärke för smarta, integrerade system.

– Vi fortsätter att supportera och uppgradera lösningar för de som köpt system av Milltech tidigare. Kunderna påverkas inte av fusionen, förutom att vi på sikt kommer bli ett starkare bolag och en bättre helhetsleverantör, säger Marcus Nilsson.

AriVislanda finns i Vislanda i Alvesta kommun och i Örnsköldsvik. Milltech har sitt huvudkontor i Växjö och har även kontor i Vimmerby. Samtliga medarbetare kommer att ingå i det nya bolaget. Sammanslagningen öppnar även för fler anställningar och utvecklingsmöjligheter inom företaget.

– Efterfrågan på våra produkter och tjänster är stor, och vi ser fram emot att kunna växa och erbjuda fler jobb. Vi kommer att bli en ännu starkare arbetsgivare och kan erbjuda våra medarbetare fler möjligheter att utvecklas, säger Marcus Nilsson.

Fusionen sker så snart bolagsverket registrerat beslut om tillstånd att verkställa förevarande fusionsplan, vilket förväntas ske någon under hösten 2024.