Electrolux vinst klart lägre än väntat

Foto: Electrolux

Vitvarubolaget Electrolux omsättning sjönk 5,2 procent till 33 427 miljoner kronor (35 244). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 33 942. Det skriver Affärsvärlden.

"Vi fortsatte att exekvera väl på vårt program för kostnadsbesparingar för koncernen och omställning i Nordamerika. Det utmanande marknadsläget med efterfrågan i huvudsak driven av nödvändiga produktbyten, konsumenter som skiftade till lägre prissegment och hög kampanjaktivitet, motverkade dock större delen av kostnadsbesparingarna på 2,4 miljarder kronor", säger vd Jonas Samuelsson i en kommentar.

Electrolux meddelar att koncernen nu kommer att förstärka sina sina kostnadsreducerande åtgärder för att återställa marginalerna. Åtgärderna förväntas resultera i kostnadsreducerande åtgärder för att återställa marginalerna. Åtgärderna förväntas resultera i nettokostnadsbesparingar på över 10-11 miljarder kronor under 2024 jämfört med 2022, jämfört med det tidigare kostnadsbesparingsmålet på över 7 miljarder kronor.

Dessutom kommer koncernen omorganiseras i tre regionala affärsområden och två globala produktlinjer, som rapporterar till VD, för att dra fördel av koncernens globala storlek med färre nivåer, samt uppnå ett ökat fokus och lägre kostnader.