Ny vd och koncernchef för Investor

Foto: Investor

Investors styrelse har utsett Christian Cederholm till ny vd och koncernchef från årsstämman, 7 maj 2024. Han kommer att efterträda Johan Forssell som från detta datum övergår i en konsultroll, som industriell rådgivare, med fokus på industriella bolag och styrelsearbete. Johan Forssell kommer också att lämna Investors styrelse i samband med årsstämman.

Christian Cederholm kommer från en roll som chef för Patricia Industries och har varit anställd på Investor sedan 2001. Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och bor i Stockholm med sin familj. Christian är styrelseledamot i Hi3G Scandinavia och Mölnlycke.

– Investors styrelse och jag är mycket glada att Christian Cederholm har tackat ja till att leda Investor och att Johan Forssell vill fortsätta att bidra med sin breda kompentens för att skapa långsiktigt värde för Investors aktieägare. Vi anser att Christian har den rätta bakgrunden, drivet och beslutsamheten för att ta Investor vidare. Han har även en god investeringsförmåga och ett djupt intresse av att framtidssäkra Investor och våra bolag, säger Investors ordförande Jacob Wallenberg.