Massuppsägningar hos robottaxiföretaget

Cruise är General Motors dotterbolag för autonoma eller förarlösa bilar. Foto: Cruise

Krisen hos amerikanska Cruise, specialiserat på förarlösa taxibilar, fortsätter och företaget gör sig nu av med 900 medarbetare för att minska sina kostnaderna och se över sin kommersiella strategi. Det motsvarar 24 procent av arbetsstyrkan.

Cruise lovar att deras autonoma taxibilar kommer att rulla igen när alla tekniska säkerhetsproblem är lösta och då bara i en stad, till att börja med.

Cruise är General Motors dotterbolag för autonoma eller förarlösa bilar.

Mohamed 'Mo' Elshenawy, företagets nyvalde vd och tekniska direktör, meddelade alla anställda om massuppsägningarna i ett e-postmeddelande som TechCrunch tagit del av.

Ingenjörsjobben påverkas inte och inte heller tekniska personal. Dessa utgör majoriteten av Cruises arbetsstyrka. Däremot kommer många fält- och försäljningsbefattningar samt tillhörande företagsfunktioner att försvinna.

Halvhjärtat medger företaget att dess lansering av robottaxitjänster på den amerikanska marknaden var något förhastat.

Man kommer nu att fokusera på att lösa säkerhetsproblemen i sina system för att återvinna förtroendet hos allmänheten och i synnerhet tillsynsmyndigheterna. Tanken är att bara återuppta verksamheten när företaget kan leverera "exceptionell service".