Getinge gör miljardförvärv

Getinge förvärvar amerikanska Paragonix Technologies för uppskattningsvis 477 miljoner dollar. Foto: Getinge

Medicinteknikföretaget Getinge har ingått ett avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Paragonix Technologies, Inc., ett amerikanskt företag inom produkter och tjänster för organtransport, till en sammanlagd köpeskilling som uppskattas till 477 miljoner dollar.

– Vi ser fram emot att ge oss in i denna marknad som utvecklas snabbt, drivet av en global brist på organ och det brådskande behovet av att öka transplantationsvolymen. Att samarbeta med Paragonix Technologies starka team är inte bara en strategisk matchning för Getinge, det är en katalysator för att omdefiniera marknadsstandarden, särskilt med tanke på vår expertis inom segmentet för akut hjärt- och lungstöd och vårt befintliga globala säljnätverk, säger Elin Frostehav, President Acute Care Therapies på Getinge, i ett pressmeddelande.

Paragonix Technologies, som grundades 2010, är ett privatägt företag med huvudkontor i Waltham, Massachusetts, USA, och har cirka 100 anställda.

Under 2023 rapporterade Paragonix Technologies intäkter på 43,1 miljoner dollar, vilket representerar en “imponerande tillväxt på 136 procent jämfört med föregående år”, framhåller Getinge.