ABB lanserar nya serviceerbjudanden för gruvindustrin

Enligt ABB blir det allt viktigare med proaktiva underhållsstrategier för gruvspel. Foto: ABB

ABB har lanserat en ny serie serviceerbjudanden utformade för att förenkla underhåll och förbättra driftstatus för gruvor.

Det sker genom programmet ABB Care for Mining Automation, som ska ge kunder tillgång till en uppsättning tjänster så att de kan välja de komponenter som passar bäst utifrån deras behov. Dessa tjänster täcker allt från larmhantering och cybersäkerhet till livscykelhantering och kretsprestanda.

– Vi vet att alla gruvor är olika. Därför har vi skapat ABB Care for Mining Automation, så att våra kunder kan välja rätt servicelösningar som passar dem, säger Max Luedtke, Global Business Line Manager för Mining, ABB Process Industries.

En annan tjänst, ABB Care for Hoisting, erbjuder serviceplaner för samtliga delar av gruvspelsystemet, från drivlinan till bromssystemen. Som standard innehåller varje plan fjärrsupport, garanterade svarstider, årliga inspektioner och en tidsbank för underhåll.

– Gruvspelsystem är själva hjärtat i många gruvverksamheter världen över. De erbjuder det mest effektiva sättet att transportera tunga laster malm från djupa nivåer och måste därför fungera med högsta möjliga tillförlitlighet och produktivitet. ABB Care for Hoisting ger kunderna en lösning för att snabbt implementera en prediktiv underhållsmetod, säger Björn Jonsson, Global Business Line Manager för Hoisting, ABB Process Industries.