Alfa Laval bygger innovationscenter för livsmedel

Anläggningen byggs i hjärtat av Danmarks bioteknik- och biolösningsindustri och nära den akademiska bas som återfinns i både Köpenhamn och i södra Sverige. Ill: Alfa Laval

Alfa Laval ska bygga ett innovationscenter för livsmedel i Köpenhamn. Anläggningen, som beräknas stå klar under 2027, ska stödja livsmedelsproducenter att tillverka hållbara livsmedel med lägre miljöpåverkan och samtidigt möta efterfrågan från en växande global befolkning. Det skriver Alfa Laval i ett pressmeddelande.

– Vi ser vår roll som att möjliggöra den nödvändiga omställningen för att möta både den ökande efterfrågan på mat och även kunna producera mat på ett radikalt annorlunda sätt, med mindre vatten, mindre energi och med ett holistiskt synsätt på resurser. Det är så här vi visar att vi är pionjärer i branschen och arbetar för positiv påverkan,” säger Sammy Hulpiau, president för Alfa Lavals Food & Water-division.

Centret ska också främja samarbeten mellan branschexperter – från start-ups till globala livsmedelsföretag och akademi.